Gå til hovedinnhold Gå til søk

Sykepleier Åshild fikk oppfylt 2 store drømmer i 2022

Denne tøffe dama tok spranget ut i det ukjente våren i 2022, og startet som frilans-sykepleier for Emploi. Dette førte til store og positive endringer i livet hennes. Les Åshilds historie her.

dronnningruta vesterålen

«Når du tenker gode, logiske tanker, legger til sunn fornuft, lytter til hjertet ditt, tror på deg selv og tar avgjørelser så åpner nye horisonter seg og livet tar en ny vending. 

Jeg hadde gått med forestillinger om å forandre livet mitt de 2 til 3 siste årene. Jeg hadde vært singel i åtte år. Barna er voksne nå, de sier: «Gjør det du ønsker mamma». Og min gode venninne, Elin, inspirerte meg til å søke jobb i Emploi.

I februar 2022, reiste jeg til Bodø og jobbet i hjemmesykepleien. Oppdraget varte i 3 måneder og jeg blomstret. Før avreise, var jeg usikker på meg selv, ville jeg mestre å skifte jobb? Ville jeg klare å finne fram til brukerne? Jeg gjorde så godt jeg kunne og fikk det til!

Det som fasinerte meg, var at nordlendingene er veldig direkte, hyggelige, gjestfrie og lette å forholde seg til.
Jeg følte meg privilegert og verdsatt: Tina i Emploi, hadde lagt alt til rette, både flyreise, leilighet, jobb, og god oppfølging.
Jeg følte meg fri, hadde bare meg selv og ta hånd om og fikk tid til interessene mine. Ting spilte en relativt liten rolle i livet mitt. Jeg kom med en stor koffert og håndbagasje. Leiligheten var møblert, og jeg hadde et fint kjøkken. Jeg levde et rikt liv og var fornøyd med det jeg hadde.

Åshild med utsikt over Vesterålen

Det ble mange fotturer i lokalmiljøet til det flotte utkikkspunktet; Keiservarden i Bodø, til idylliske Kjerringøy, den flotte stranda Mjelle og ikke minst FLEINVÆR: En øygruppe i Gildeskål kommune, ca. 2 mil sørvest fra Bodø: Stillhet, ingen biler, ingen butikker og få fastboende, gjorde inntrykk! Det var vakkert og fredelig.

Neste oppdrag ble i Vesterålen, fra midten av mai. Et sted det er godt å være. Som ny sykepleier i hjemmetjenesten, ble jeg sett og inkludert. Omsorgstjenesten er godt organisert, de har orden, gode, trygge og faste rutiner, som gjør det lett og finne fram. Det er tydelighet og åpenhet, det er god kommunikasjon mellom ledelsen og de ansatte, vi har også tid til å diskutere, samarbeide og dermed forbedre oss. Dette er viktig for meg, og jeg gleder meg til hver dag.

En annen positiv effekt av å jobbe nordpå, er mindre stress. Det er rolig på jobb, vi har tid til brukerne, telefonen ringer mindre og jeg har tid til å snakke med kollegaene mine. Det samme opplever jeg i trafikken, her er det færre biler og folk tar mer hensyn.
I sommer bodde jeg i kollektiv sammen med 5 damer som også var vikarer. Vi gikk på fjellet, snakket mye, laget mat sammen, gikk på treningssenteret, var på moltetur og solte oss. En av venninnnene fikk meg også til å date på Facebook. Jeg tror det er en mening med at vi møter visse personer, og hun hjalp meg videre i livet!
Vesterålen er et paradis for turgåere!Jeg har aldri gått så mange flotte fjellturer som her:
Det er lyst hele natten, sommer og midnattssol var ubeskrivelig, det må oppleves!

dame på fjelltopp i vesterålen
Dronningruta mellom de historiske fiskeværene Nyksund og Stø, er en ca. 15 km lang tur. Stien går langs kysten, den hvite sandstranden Skipssanden, og over fjelltopper i 400 meters høyde, med fantastisk utsikt over Atlanteren. Det er over 200 merkede turstier her i Vesterålen, noe som minner meg om hvor stor verden er, og hvor små skritt vi tar.

Jeg elsker å være ute i naturen: Den er medisin for kropp og sjel! Den får meg til å tenke. Og den får meg til å se inn i meg selv.
Vi er priviligerte, som bor midt i dette spektakulære landskapet.
Noe som også er fint med å jobbe for Emploi, er at man kan ta fri mellom to oppdrag. I august og september, hadde jeg 7- ukers ferie. Det var herlig å ha tid til de jeg er glad i, være hjemme på Toten, tilbringe tid på hytta i Valdres og plukke blåbær.

 

tre i solnedgang I 2022 har to drømmer gått i oppfyllelse: 
Jeg bor i Nord-Norge og jeg har funnet en herlig kjæreste, en sprek nordlending! Det er spesielt fint å oppleve kjærlighet i voksen alder.

 

 

 

Med vennlig hilsen Åshild