Gå til hovedinnhold Gå til søk

Store opplevelser på små steder

Les om sykepleierne Ada og Malins erfaringer med å jobbe i en liten bygd på Helgeland.

To jenter ute på tur

Emploi har samarbeidspartnere fra Finnmark i nord til Rogaland i sør. Mellom her skjuler det seg mange små og store perler av byer og bygder. Noen av disse stedene har kanskje én Sparbutikk som eneste shoppingmulighet, men det er ofte her man opplever de varmeste møtene med mennesker og de «villeste» møtene med natur. Vi har nylig hatt to unge og aktive jenter i jobb på et slikt sted, sykepleierne Ada og Malin. Her kan du lese hvilke erfaringer de har gjort seg;

«Vi er veldig fornøyd med vårt opphold i denne lille kommunen på Helgeland. Det har vært kjekt og lærerikt å få erfaring fra helsetjenesten på et lite sted. Opplevelsen vår er bedre tid til pasientene, mer ressurser og pasientene får igjen for dette med flere goder her enn hva vi har sett i de større byene. Eksempelvis kjøres det varm middag ut til pasientene hver dag, som er laget fra bunn på kjøkkenet på Helsetunet.

To jenter i sykepleieruniform som klemmer hverandre

 

Vi har opplevd å bli tatt veldig godt imot av lokalbefolkningen både på jobb, men også utenfor. Sannsynligvis er dette et positivt trekk som ofte viser seg bedre i bygdene sammenlignet med de større byene.

Dette er plassen hvis man er glad i friluftsliv, både på vinteren og sommeren. Det er veldig gode muligheter for å gå på langrenn, og de har flere turmuligheter som er fine også om sommeren.

Vi er veldig glade for at vi valgte Emploi som vårt byrå. Vi føler oss veldig godt ivaretatt. Setter pris på ukentlige meldinger hvor dere følger oss opp, og det var veldig hyggelig med møte på Mo.»

Mvh. Ada og Malin

PS! Sjekk også de flotte bildene de har sendt oss ❤️

Ine Espendatter Rønning

Ine Espendatter Rønning

Rådgiver for sykepleiere og helsefagarbeidere